Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

День Гідності та Свободи відзначили молитвою та вшанували пам'ять борців за свободу

Дата: 21.11.2016 17:35
Кількість переглядів: 1037

Україна це територія гідності й свободи. Таким нас зробила не одна,  а дві революції  Майдан 2004 року та Революція Гідності  2013 року. Революція Гідності  була надзвичайно важким  іспитом для України , коли українці продемонстрували свою гідність, прагнення до свободи

Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії , збереження  та донесення до сучасного та майбутніх поколінь  об’єктивної інформації про доленосні  події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у                         2013 – 2014 роках постали на захист демократичних цінностей , прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установити в Україні День Гідності та Свободи, який відзначати щорічно 21 листопада.

Ми відзначаємо  12 річницю Помаранчевої революції та 3 річницю Євромайдану.  Події яких стали життєстверджуючим вогнем української нації.  Події,  які сколихнули весь світ, не залишили байдужими жодної душі.  Тож сьогодні на першому поверсі адмінбудівлі  біля галереї слави відбувся мітинг,  під час якого перший заступник міського голови Валентин Висоцький нагадав всім, що попри  перемогу Революції Гідності боротьба за незалежну, самостійну, соборну Україну триває і нині. Ми пишаємося героїзмом та самопожертвою Героїв  Майдану і  воїнів АТО.   Всі присутні вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіалу  героя Небесної сотні Віктора Чміленка і воїнам-захисникам України, які загинули за світле майбутнє України, серед яких наші земляки:  Вербовий Максим Вікторович, Волкотруб Віталій Юрійович, Луцко Анатолій Степанович, Писаренок Андрій Володимирович, Петрович Віталій Іванович, Олефіренко Юрій Борисович, ГаспарянІгіт Сагателович, Стороженко Олег В’ячеславович.  З нагоди Дня Гідності та Свободи до присутніх звернулися також звернулися голова Бобринецької районної ради Гадемська О.А., голова Бобринецької районної державної адміністрації Шевченко С.А. та військовий комісар Капітоненко М.П.

Урочистості продовжилися на території  Свято-Миколаївської церкви.  Провів панахиду за загиблими героями Обласний благочинний м.Протоієрей отець Орій та отець Олександр, після чого до меморіалу загиблим воїнам АТО та герою Небесної Сотні Віктору Чміленку,  волонтери та представники влади  поклали квіти. Отець Юрій у своїй промові доніс до присутніх важливість подій, що відбувалися під  час Революції гідності та нагадав, що і до цих пір на території нашої держави немає спокою, після Майдану розпочалися військові дії на Сході України. Ми повинні не забувати  тих, завдяки кому над нашими головами мирне небо та всіляко допомагати нашим захисникам  теплими речами, продуктами харчування.

За дорученням  міського голови Валерія Сніжка перший заступник міського голови Валентин Висоцький разом з заступником з соціально-гуманітарних питань Людмилою Кривошеєю відвідали матір героя Небесної Сотні Віктора Чміленка,     продуктовий набір та запитали матір героя, чи не потребує вона допомоги.

Міський голова Валерій Сніжко разом з заступниками поклав квіти до меморіальних дошок, що знаходяться на території міста та до могили Героя Небесної Сотні Віктора Чміленка, що знаходиться на малій батьківщині в с.Борисівка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь