Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанували пам'ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів

Дата: 15.02.2018 17:21
Кількість переглядів: 866

Фото без опису15 лютого – День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів та  День виведення радянських військ з Афганістану. Саме в цей день, 29 років тому, землю Афганістану залишив останній радянський солдат. З полегшенням зітхнули близькі юнаків, які були відправлені виконувати інтернаціональний обов’язок до чужої країни. Афганська війна тривала вдвічі довше, ніж  Друга Світова, та забрала життя більше трьох тисяч українців. У війни холодні очі, у неї свій рахунок, своя безжальна арифметика.

В цей день ми поділяємо весь біль втрати з тими, хто не дочекався з цієї війни своїх близьких, і віддаємо шану всім учасникам тих подій. Тож сьогодні в Бобринецькій об’єднаній територіальній громаді відбулися урочисті заходи  з нагоди 29-ї річниці з дня виведення радянських військ з Афганістану та дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів.   Вшанування воїнів-інтернаціоналістів розпочалося з урочистої частини та святкового концерту у районному будинку культури. Перед присутніми з промовами виступили,  перший заступник міського голови Валентин Висоцький, заступники голови Бобринецької районної державної адміністрації, районної ради, районний військовий комісар Микола Капітоненко та голова районної  організації УСВА Микола Тосік.

За дорученням  міського голови Валерія Сніжка заступники міського голови Валентин Висоцький та Людмила Кривошея вручили  подяки  і подарункові набори  за вагомий внесок у патріотичне виховання молоді, за активну участь у роботі районної організації УСВА та з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав членам Бобринецької районної організації Української Спілки ветеранів Афганістану:

- Гичку Володимиру Юрійовичу;

- Пріхно Сергію Самійловичу;

- Попову Євгену В'ячеславовичу;

- Стромець Сергійю Андрійовичу.

Учасники зібрання переглянули  концертну програму аматорів  районного будинку культури, поклали квіти до Пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, воїнам АТО на території Свято-Миколаївській церкви,  де вшанували хвилиною мовчання полеглих побратимів , а отець Олександр провів поминальну панахиду учасникам бойових дій.

Тож бажаємо усім, хто пройшов цей не легкий бойовий шлях, міцного здоров’я, щастя й миру, успіхів у праці та добробуту в родинах.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь