Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Міжнародний семінар «Нова українська школа – нові підходи до навчання і викладання»

Дата: 31.10.2017 16:45
Кількість переглядів: 1057

Фото без опису

24 жовтня 2017 року  в місті Києві відбувся Міжнародний семінар «Нова українська школа – нові підходи до навчання і викладання» для  100 пілотних шкіл, організований Міністерством освіти і науки України, Інститутом модернізації освіти за підтримки посла Австрії  пані Германе Поппелер, організації «Культур Контакт Австрія». У семінарі взяли участь директор комунального закладу «Бобринецьке НВО» Карпук Володимир Васильович та вчителі початкових класів Стеценко Г.М., Заїкіна Л.Б., Бондаренко Н.А.

Метою семінару було обговорення стану реалізації проекту Державного стандарту загальної початкової освіти, поглиблення знань і вмінь учасників семінару з використання нових підходів до викладання початкової освіти, здійснення першого етапу моніторингу впровадження проекту Державного стандарту загальної початкової освіти. Відкрила захід міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, яка проаналізувала стан реалізації проекту. Водночас вона нагадала, що новий зміст освіти – це лише одна з частин Нової української школи. Не менш важливими є підготовка вчителів та нове освітнє середовище.

Заступник Міністра Павло Хобзей додав, що зараз учасники пілотування НУШ отримують нові матеріали для навчання щотижня на кожен наступний тиждень, і в цьому є певна незручність, зокрема, щодо планування роботи. Однак МОН уже завершує роботу над навчальними програмами за галузями початкової школи – найближчими днями їх мають розмістити для громадського обговорення.

Посол Австрії Германе Поппеллер висловила впевненість, що зміни, які ми розпочали, будуть вдалими і пообіцяла допомогу в опрацюванні сучасних інноваційних методик. Вчителі мали змогу попрацювати в малих творчих групах з теми «Початкова освіта – австрійський досвід. Кооперативне навчання. Модель річки». Викладачі університетського коледжу з підготовки вчителів (Австрія) Хельга Шахінгер і Сюзанна Фрейншляг провели навчання з практичного застосування австрійських методик. Заняття було надзвичайно змістовним та цікавим.

Не менш інформативними були зустрічі з керівниками груп з розробки проекту та навчальних програм Р.Шияном, Л.Андрушко, М.Большаковою, І.Пристінською, Н.Бібік, представниками фонду «Крок за кроком» та інституту модернізації освіти.

Представники шкіл-учасниць пілотного впровадження  під час роботи в 13 групах обговорювали актуальні питання щодо організації навчального середовища в пілотних класах, дидактичного забезпечення пілотних проектів, ділилися досвідом, відвідали цікаві тренінги з кооперативного навчання, майстер-клас «Як спілкуватися з журналістами й обертати проблеми на переваги». 

Без перебільшень можна сказати, що такі зустрічі розширюють кордони спілкування, дають впевненість у завтрашньому дні, надихають до творчої праці, мотивують педагогів на подальшу роботу, на саморозвиток, сприяють  реалізації нових підходів до навчання дітей  у початковій школі.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь