Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Дата: 14.12.2017 16:10
Кількість переглядів: 994

Фото без опису

14 грудня 1986 року було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Минають роки після найстрашнішої в світовій історії техногенної катастрофи, але в серцях людей досі звучить відлуння тих трагічних подій і ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв-ліквідаторів, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя та здоров’я прийдешніх поколінь. В цей день вся  Україна вшановує  учасників ліквідації наслідків страшної аварії і ми схиляємо голову перед пам’яттю тих, хто віддав життя, рятуючи землю від техногенної катастрофи. 

Сьогодні  в великому залі адмінприміщення відбулися урочистості присвячені Дню вшанування ліквідаторів аварії на  ЧАЕС. Під час урочистостей до присутніх  зі словами щирої вдячності та пошани, тим хто брав участь у ліквідації аварії,  звернулися перший заступник міського голови Валентин Висоцький та заступник  міського голови з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея.  Валентин Іванович та Людмила Петрівна нагородили грамотами та вручили матеріальну допомогу Кіровоградської обласної  ради  за мужність і героїзм проявлені під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, активну життєву позицію, громадську роботу та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС учаснику ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС: Ілющенку Віктору Петровичу та Чепелю Петру Олександровичу.

До присутніх також звернулися заступник голови РДА Валентин Мельник, заступник голови Бобринецької районної ради Наталія Саблінатаголова та голова  районної громадської організації «Спілка чорнобильців Бобринеччини» Станіслав Сандрак, який вручив жінкам померлих ліквідаторів матеріальну допомогу.

Студентсько-учнівський парламент міської ради в знак вдячності за  героїчний подвиг ліквідаторів вручили  власноруч виготовлені  пам’ятні пакунки жінкам загиблих ліквідаторів. Наприкінці урочистостей перед присутніми виступили учні міської школи №5, які у віршовій формі подякували учасникам ліквідації аварії за їх подвиг у боротьбі з атомним лихом та виконали тематичні пісні.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять ліквідаторів,  які  на жаль, покинули це земне життя.

Після урочистостей делегації від міської ради, спілки чорнобильців Бобринеччини та районної влади поклали квіти до пам’ятного знаку  учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС також відбулася панахида  за загиблими ліквідаторами   в Свято-Миколаївській церкві, яку провів отець Олександр.

Ми повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Велика Вам подяка і низький доземний уклін!Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь