Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2018 14:26
Кількість переглядів: 805

Фото без опису

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні. Чотири роки минуло з дня трагічних, сповнених героїзму, подій  Революції Гідності.  Цей день залишився на сторінках історії України, як символ незламності, патріотизму та героїзму Українського народу. Саме 20 лютого, пік розстрілів, у серці України -  Києві масово пролилася кров невинно убитих патріотів, які хотіли  для  своєї Батьківщини  гідного європейського майбутнього і ціною власного життя відстоювали право на демократію і свободу.

Розстріл Небесної Сотні - це точка  неповернення, після якої стало зрозуміло, що компромісу із старою владою, де панують корупція і тоталітаризм, вже не знайдеться. Для боротьби з такою усталеністю у владі не просто стояли люди на Майдані Незалежності, а було заплачено  непомірну ціну – життя Героїв Небесної Сотні.

Серед тих, хто загинув під час кривавих подій на Майдані, у  боротьбі за краще життя, свободу і гідність, був і наш земляк Віктор Чміленко - справжній патріот, вірний син своєї Батьківщини .

Ціною свого життя Герої Небесної Сотні довели, що наш український народ – нескорений, а його дух - незламний. Такий же героїзм виявляють сьогодні українські воїни, які захищають незалежність і територіальну цілісність нашої держави на Сході України.

Сьогодні у великому залі адмінприміщення відбувся мітинг-реквієм, під час  якого  присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Віктора Чміленка і тих, хто поклав своє життя заради щасливого майбутнього України.

Делегація від міської ради поклала квіти до пам’ятних дошок Віктору Чміленку, що встановлені на будівлі КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 5» та будинку, де проживав герой. Також делегація міської ради прийняла участь у заходах в м. Кропивницькому на Площі Героів Майдану.

Ще довго-довго з покоління в покоління Українці будуть передавати своїм нащадкам спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь