Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Не спалюйте сміття! Збережіть здоров’я собі та оточуючим!!!

Дата: 27.03.2017 14:22
Кількість переглядів: 974

Фото без опису

З настанням  потепління,  мешканці громади почали масово прибирати територію біля своїх домоволодінь. При цьому сміття, опале листя, суху рослість та гілля більшість мешканців продовжує традиційно спалювати, не задумуючись, які наслідки це може спричинити.

Спалюючи рослинність, її залишки або тверді побутові відходи люди навіть не задумуються, що при цьому вивільняються небезпечні, а часом і канцерогенні речовини, які негативно впливають на стан здоров’я оточуючих жителів. Дим містить у своєму складі оксид азоту, чадний газ, важкі метали та одну  з найотруйніших для організму речовин – діоксин. Із тліючого листя і бадилля виділяється бензопірен, що здатен викликати у людей ракові захворювання.

Разом з листям горить сміття. Тільки «завдяки» поліетиленовому пакету в повітря надходить до 70 різноманітних хімічних сполук. Тліє листя та пластик, а дим з них містить канцерогенні речовини, які знижують імунітет людини, посилюють перебіг хронічних і серцево-судинних захворювань, вражають дихальні шляхи, сприяють розвитку онкологічних та алергічних захворювань. Особливо це відчувають люди, які хворіють бронхітом, бронхіальною астмою, ринітом чи тонзилітом.

Вирішуючи проблему зі сміттям таким методом, ви погіршуєте своє здоров’я та довкілля.  Закликаємо мешканців громади не бути байдужими до свого здоров’я та здоров’я оточуючих. Особливо, коли з першими промінями сонця на подвір’ї грається велика кількість дітлахів, не змушуйте їх псувати собі здоров’я тільки тому, що вам легше спалити сміття ніж викинути його до спеціально відведених місць. Нагадуємо, що в місті організовано централізоване вивезення сміття, тож позбутися листя зовсім не є проблемою, лише слід зателефонувати за номером 2-09-18  в КП «Комунальник».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь