Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

В день Великомученика Димитрія Солунського вшанували захисників батьківщини

Дата: 08.11.2017 13:41
Кількість переглядів: 824

Фото без опису

8 листопада відзначаємо день святого Великомученика Димитрія Солунського покровителя воїнів, захисника міст і сіл, або в народі "святого Дмитрія" чи просто "Дмитра".

Свято встановлено на честь Дмитра Солунського, який за християнську віру 8 листопада 306 року був пронизаний списами римських воїнів. Димитрій одержав християнське виховання. Повнолітнім його призначають на місце батька проконсулом Фессалонікійської області. Та замість того, щоб переслідувати християн, він став відкрито навчати мешканців міста християнській вірі. 

Це свято пов’язується з військовим патріотизмом, захистом рідної землі.  Вже стало традицією саме в цей день в Свято-Миколаївській церкві в честь пам’яті учасників АТО і тих, хто віддав життя за мир та Україну проводити панахиду, яку відвідали перший заступник міського голови Валентин Висоцький та  заступник міського голови  з соціально-гуманітарних питань Людмила Кривошея. На панахиді були присутні представники громадських організацій, навчальних закладів, трудових колективів міста, воїни-інтернаціоналісти, воїни АТО та небайдужі мешканці громади. Всі присутні поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам АТО, який знаходиться на території церкви, вшанували хвилиною мовчання та поставили свічки за воїнів-героїв, що поклали своє життя, самовіддано захищаючи Батьківщину. Присутні також віддали данину пам’яті та вшанували хвилиною мовчання отця Юрія Ониська, який присвятив своє життя допомозі людям, а в з початку антитерористичної операції активно займався волонтерством.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь