Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Навчання вчителів майбутніх 1-х класів відповідно до концепції «Нова українська школа»

Дата: 12.03.2018 12:04
Кількість переглядів: 1303

Фото без опису

Відповідно до плану проведення Всеукраїнських та обласних науково-методичних заходів у 2018 році та з метою підвищення методичного та практичного рівнів професійної компетентності вчителів початкової школи 05 березня 2018 року на базі Бобринецького НВО, учасника пілотного проекту «Нова українська школа», відбувся тренінг з проблеми «Реалізація нового змісту початкової загальної освіти: науково-методичні засади» для керівників районних методичних об’єднань та учителів початкових класів, які у 2018/2019 навчальному році будуть навчати першокласників у закладах освіти Бобринецького, Компаніївського, Долинського, Новгородківського районів та міста Бобринця.

У роботі тренінгу брали участь Кондратова Вікторія Вадимівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної та початкової освіти КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», координатор та тренер освітнього проекту «Нова українська школа» та Літвінова Вікторія Петрівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту міської ради.

Вікторія Вадимівна акцентувала увагу присутніх на тому, що тренінг організовано з метою підвищення професійної компетентності вчителів у контексті реалізації завдань нового Державного стандарту початкової освіти відповідно до основних напрямів державної політики у галузі освіти.

Літвінова Вікторія Петрівна ознайомила з програмою заходу, окреслила завдання зустрічі та висловила сподівання на плідну співпрацю всіх учасників.

Карпук Володимир Васильович, директор Бобринецького навчально-виховного об’єднання презентував роботу закладу та ознайомив присутніх з елементами нового освітнього середовища.

Захід об’єднав близько 90 учасників – вчителів початкових класів, методистів відділів освіти Бобринецького, Компаніївського, Долинського, Новгородківського районів та міста Бобринця.

Практична частина заходу передбачала роботу у групах – творчих студіях.

Учитель 1-А класу Заїкіна Любов Борисівна, учитель вищої кваліфікаційної категорії, «вчитель-методист» поділилася досвідом практичної діяльності у напрямку організації інтеграції, дослідницької, творчо-пошукової роботи з отримувачами освітніх послуг та продемонструвала власні напрацювання з питань створення ментальних карт.

Учитель 1-Б класу Бондаренко Наталія Анатоліївна, учитель першої кваліфікаційної категорії зацікавила колег надбаннями використання елементів театральної педагогіки в освітньому процесі.

 

У студії «МІХ-НУШ» презентували свої напрацювання учителі англійської мови (Бережна Лариса Анатоліївна та Мельник Інеса Валентинівна), вихователь групи продовженого дня Алещенко Олена Володимирівна та практичний психолог Мазенко Аліса Іванівна. Вони навчали колег ефективно поєднувати традиції та інновації в умовах реалізації Концепції Нової української школи. В інтерактивному форматі вчителі демонстрували інтенсивність групової взаємодії, ділились особистим досвідом, професійними знаннями та вміннями.

Нікого не залишив байдужим виступ Стеценко Галини Михайлівни, тренера освітнього проекту «Нова українська школа» з питань організації співпраці педагога та родини.

У кожному виступі пріоритетною була думка про те, що завдання кожного вчителя - розкрити таланти кожної дитини, підтримувати незалежність її мислення, формувати здоровий спосіб життя та створювати безпечні умови для фізичного та психоемоційного розвитку школярів.

Отримана інформація змусила педагогів, учасників тренінгу, замислитися про актуальність та важливість завдань, які знайшли відображення у Концепції Нової української школи. З метою результативного впровадження ідей нової української школи, вчителю, насамперед, необхідно опанувати нові методики, реалізувати сучасне навчання, оскільки це зовсім інші програми, нові підручники, інтегроване навчання. А все це вимагає відповідних навичок.

Учасниками тренінгу був опрацьований модуль «Зміст початкової освіти у вимірі сьогодення». Всі педагоги успішно пройшли навчання та висловили сподівання, що належне матеріально-технічне забезпечення, наявність творчо працюючих вчителів-фахівців забезпечать успішний старт 2018/2019 навчального року і нададуть можливість розкрити потенціал кожної дитини, яка не лише отримуватиме знання, а й буде здана успішно застосовувати їх у майбутньому самостійному житті.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь