Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Ми пам’ятаємо…

Дата: 23.06.2017 11:44
Кількість переглядів: 768

Фото без опису

22 червня 1941 року гітлерівські війська віроломно вторглися на територію СРСР, порушивши Договір про ненапад. Сто дев'яносто дивізій Німеччини та її союзників розгорнули бойові дії вздовж західного кордону колишнього Радянського Союзу - від Баренцевого до Чорного моря. О четвертій годині ранку німецька авіація скидала бомби на Київ та інші міста України. Наші війська чинили героїчний опір.

Минуло 76 років з дня початку найкривавішої війни в історії людства.  Міською радою були проведені заходи з вшанування пам’яті жертв Війни в Україні.  В Свято-Миколаївській церкві відбулася поминальна панахида, в якій взяли участь міський голова Валерій Сніжко, колектив міської ради, актив міської ветеранської організації, члени спілки воїнів-інтернаціоналістів, учасники АТО та небайдужі мешканці громади.  Також був проведений мітинг-реквієм, присутні поклали квіти до пам’ятників, воїнів-інтернаціоналістів, загиблим учням і вчителям міста, до меморіальних дошок воїнам АТО. Учасники заходу на чолі з міським головою поклали квіти до пам’ятника Невідомому солдату та хвилиною мовчання вшанували загиблих у страшній війні. Міський голова Валерій Сніжко наголосив, що лихо тієї війни не оминуло жодної родини і війна забрала мільйони житів, пам’ять про них живе і сьогодні. Також Валерій Вадимович подякував воїнам АТО, що захищають українські землі від ворогів на сході країни. Побажав присутнім міцного здоров’я, добра та мирного неба над головою. До присутніх також звернувся військовий комісар Микола Капітоненко.

Ми схиляємо голови перед святою пам’яттю полеглих, які своїм ратним подвигом, самовідданою працею забезпечили Велику Перемогу, перед мільйонами невинних жертв, яких забрала війна.  

 Слава їм, вічна і світла пам'ять!

В  цей День ми згадуємо. Згадуємо про тих, хто не повернувся з цієї війни. Про тих, хто кров’ю і потом відстоював нашу перемогу. Про тих, хто першим прийняв на себе цей страшний удар і про тих, чиї життя були покалічені і зруйновані. Під час бойових дій та в полоні загинуло 3-4 млн. військових і підпільників, понад 5 млн. цивільних загинуло через окупаційний терор та голод в тилу, до 5 млн. жителів були евакуйовані або примусово вивезені до Росії та Німеччини, значна частина з яких не повернулася. Загалом, безповоротні втрати України склали 8-10 млн. осіб. Матеріальні збитки становили 285 млрд. тогочасних рублів. Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 28 тис. сіл. За кілька місяців бойових дій територія України була повністю завойована. За даними вчених населення тодішньої України скоротилося з 40 до 27 мільйонів.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь