Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

«Міський парламент дітей – родина однодумців».

Дата: 09.02.2017 11:12
Кількість переглядів: 960

Фото без опису

Цього навчального року при новоутвореному позашкільному закладі КЗ «Центр дитячої та юнацької творчості» утворився і новий орган учнівського самоврядування – міський парламент дітей. До його складу входять лідери шкільних парламентів чотирьох шкіл міста.

На першій сесії було обрано керівний склад органу дитячого самоврядування: голову, заступника, голів комісій. Сплановано роботу за напрямками та визначено пріоритети діяльності. Серед них – волонтерство та пропаганда здорового способу життя, а також співпраця із владними структурами та громадськими організаціями.

Листопад ознаменувався V сесією ХІ скликання Кіровоградського обласного парламенту дітей. Депутатами сесії були голова Бобринецького МПД Сміловенко Катерина, заступник голови Щіченко Вікторія та член МПД Шаріфова Заріна. Вони взяли активну участь у пленарному засіданні у сесійному залі обласної ради, на якому були пристутні голова Кіровоградської ОДА Кузьменко С.А., голова обласної ради Чорноіваненко О.А., заступник начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації Шатна Л.Ф., директор КЗ «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості» Суркова Г.П. На пленарному засіданні заступник голови Бобринецького МПД Щіченко Вікторія звітувала про роботу органу учнівського самоврядування за темою «Міський парламент дітей – родина однодумців».

Для депутатів було організовано навчавння обласної школи лідерів за дисциплінами «Розвиток особистості», «Маркетинг та основи проектної діяльності», «Громадянська освіта» та «Дитяче молодіжне самоврядування».

Програма сесії передбачала багато цікавих зустрічей з людьми, які досягли успіху у своїй діяльності завдяки своїм лідерським якостям: заступником голови Кіровоградської облдержадміністрації О.П.Коваленком, радником голови Кіровоградської ОДА В.В.Атаманчук, представником Сектору Державної регуляторної служби у Кіровоградській області О.М.Ратушною. Вони із задоволенням поділилися власним досвідом із дітьми.

Члени міського парламенту дітей зініціювали підписання тристоронньої угоди між Бобринецьким міським парламентом дітей, Бобринецькою міською радою та батьківською радою комунального закладу «Центр дитячої та юнацької творчості». Під час зустрічі відбулися також бесіди школярів з міським головою Сніжком Валерієм Вадимовичем, депутатом міської ради Жовтенко Ольгою Миколаївною, волонтером Антоніною Горбанець та вчителем захисту Вітчизни Алєксєєнко Миколою Олександровичем.

До Дня Безпеки в Інтернет, який у всьому світі відзначається просвітницькими заходами 7 лютого, активні лідери провели у своїх школах відеолекторії, тренінги та бесіди з учнями молодших та середніх класів.

Наразі у міському парламенті іде підготовка до щорічного конкурсу «Лідер року» та Всеукраїнського фестивалю-конкурсу, присвяченого Всесвітньому Дню Землі, в ході яких діти вивчають нові цікаві форми роботи з аудиторією і громадою, удосконалюючи свої організаторські та лідерські якості.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь