Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

Працювати по-новому

Дата: 23.02.2018 08:32
Кількість переглядів: 602

Працювати по-новому:

державні виконавці примусили двох кропивничан сплатити борги з аліментів

6 лютого у силу вступив закон щодо посилення відповідальності злісних неплатників аліментів, після чого державні виконавці Кіровоградщини одразу почали застосовувати нові інструменти примусового впливу на боржників, які ухиляються від утримання своїх дітей. Йдеться про обмеження недобросовісних батьків у праві полювання, виїзду за кордон, керування автомобілем, користування вогнепальною зброєю чи притягнення до суспільно корисних робіт.

 «Минуло всього кілька тижнів після прийняття нового закону, однак, уже зараз простежується позитивна динаміка в стягненні аліментів. Значна кількість недобросовісних батьків, які раніше роками ухилялися від утримання власних дітей, почали сплачувати свої борги. Зокрема хочу згадати про два випадки, які сталися в практиці державних виконавців Подільського відділу ДВС. Фахівці застосовували практично всі можливі інструменти й винесли постанови відносно двох кропивничан про обмеження їх у праві виїзду за кордон, полювання та керування автомобілем. До речі, один із неплатників, окрім цього, міг позбавитись і земельної ділянки, яка знаходилась у його власності, оскільки на майно було накладено арешт. У результаті після застосовування примусового впливу одному боржнику довелося сплатити 23 305 грн на користь доньки, іншому – 41 219 грн на користь сина», – прокоментував ситуацію керівник обласної юстиції Вадим Гуцул.

Нагадаємо, інформація про осіб, які заборгували виплату аліментів упродовж трьох місяців, знаходиться у відкритому доступі в публічному списку злісних боржників і реєстрі неплатників аліментів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь