Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

ВЧИТЕЛЬ РОКУ 2018

Дата: 15.12.2017 14:29
Кількість переглядів: 850

Оновлення суспільства, модернізація освіти, а особливо сучасний учень вимагають яскравої творчої особистості вчителя, педагогічна діяльність якого має бути міцним засобом формування і всебічного розвитку особистості кожної дитини. Які ж вони – вчителі двадцять першого століття? Гарною нагодою поміркувати над цим є всеукраїнський конкурс «Учитель року», який стартував в Україні ще в 1995 році і став щорічним конкурсом професійної майстерності педагогів з певної номінації.

Справжній педагог, випереджаючи свій час, має працювати на майбутнє, і саме тому педагогічну професію вважають творчою місією.
Всеукраїнський конкурс педагогічної майстерності «Учитель року-2018» запросив до участі вчителів-професіоналів, творчих, відкритих до нових знань, готових долучитися до реформування освіти, стати провідниками змін Нової української школи.

За словами Міністра освіти і науки Лілія Гриневич «Конкурс «Учитель року» – це не тільки фахове випробування для кращих педагогів України, але й частина нової освітньої політики, яка визначає провідну роль педагога у суспільстві».

Участь педагогів у конкурсі стала можливістю, шансом заявити про себе як про фахово компетентну, творчу особистість. У цілому конкурс підтвердив, що освітянська спільнота міста Бобринця багата на високопрофесійних, ерудованих, творчих учителів, а всі учасники конкурсу – справжні лідери педагогічної громади району.

5 та 8 грудня 2017 року з метою піднесення ролі вчителя у суспільстві та підвищення престижності професії, сприяння творчим педагогічним пошукам, удосконаленню фахової майстерності, поширення передового педагогічного досвіду проведено міський  етап конкурсу «Учитель року-2018» у номінаціях: «Фізика», «Українська мова та література», «Фізична культура».

Цьогоріч свої професійні уміння, майстерність і творчі здобутки представили на розгляд міського журі 4 педагоги:

у номінації «Фізика» Лавріненко Олександра Сергіївна, вчитель фізики Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5»;

у номінації «Українська мова та література» – Рубаненко Наталія Леонідівна, вчитель української мови та літератури Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5»;

у номінації «Фізична культура» –  Малик Володимир Юрійович, учитель фізичної культури Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» та   Шоколов Вадим Миколайович, учитель фізичної культури комунального закладу «Бобринецьке НВО «НВК «Гімназія – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1».

Конкурс став святом таланту учительської душі, на якому зустрілися Досвід та Молодість, Мудрість та Креативність. Учасниками були досвідчені педагоги, котрі мають педагогічний стаж понад 40 років та ті, які працюють на педагогічній ниві менше п’яти років. Для кожного з них школа – це життя, а вчительський талант – це, насамперед, покликання і невтомна праця.

І (міський) тур Конкурсу проводився у два етапи.

Перший етап – конкурсний урок, який було проведено у іншому навчальному закладі. Розподіл тем та класів серед конкурсантів здійснювався шляхом жеребкування. Конкурсні уроки, стали дзеркалом загальної педагогічної культури вчителя, мірилом його методичної майстерності, інтелектуального багатства, показником його культури, ерудиції.

Другий етап, завершальний, включав такі конкурсні випробовування:

  • педагогічна візитка «Віртуальний кейс педагога»;
  • майстер-клас «Я роблю це так» (Мета: оцінити методичну майстерність конкурсанта, його вміння використовувати сучасні підходи у компетентнісному полі Нової української школи та обирати оптимальні прийоми, способи, методи та засоби навчання для організації навчально-виховного процесу на уроці);
  • тестування з фахової майстерності, метою якого було оцінити знання конкурсантів з фаху, методики викладання предмета, психології та педагогіки.

Норми загальнолюдської моралі та педагогічної етики, толерантність, взаємоповага, доброзичливість та професійність стали головними орієнтирами конкурсних випробувань. Зокрема, проведення майстер-класів «Я роблю це так» продемонструвало розуміння вчителями інноваційних теорій, показало відповідність вибраної ними теми вимогам шкільної програми і були цікавими та пізнавальними для журі та всіх учасників конкурсу.

Перемогу у І (міському) турі всеукраїнського конкурсу «Вчитель року - 2018» здобули вчителі Комунального закладу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» Рубаненко Наталія Леонідівна (номінація «Українська мова та література») Малик Володимир Юрійович (номінація «Фізична культура»).

Конкурсанти отримали подяки відділу освіти, молоді та спорту міської ради, цінні подарунки та сертифікати на отримання грошової винагороди.

Змагання на обласному етапі продовжить Рубаненко Наталія Леонідівна.

У світі, що вирує подіями, вчитель повинен віднайти насамперед самого себе, набратися сил, відваги, мудрості і бути впевненим, що він потрібен, його місія — важлива, і він захищений. Тож бажаємо кожному з колег внутрішньої свободи, творчого зростання та душевної гармонії!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь