Бобринецька міська територіальна громада

Кіровоградська область, Кропивницький район

День української писемності та мови

Дата: 10.11.2017 08:12
Кількість переглядів: 641

Фото без опису

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Не стоять осторонь цієї пам’ятної дати  і учні КЗ «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5» Бобринецької міської ради.

     Цього дня у школі проведено чимало заходів, мета яких нагадати учням важливість вивчення рідної мови. Працювала агітбригада  «Дивослово», яка розповіла учням про основні віхи формування української мови та важливу роль Нестора Літописця у розвитку писемності; у бібліотечній виставці «Мовний листопад» були представлені найкращі книги української мовної культури. Цього дня учнівський та педагогічний колективи взяли участь у написанні ХVІІ радіодиктанту національної єдності «Нас багато. Але ми різні. Нас об’єднує спільна мета». Учні 5-11 класів були присутніми на відкритті Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!», а учні 3-11 класів долучилися до виконання завдань Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

    На дверях кожного кабінету були розміщені афоризми про рідну мову, які нагадали усім учням про те, що «чужі мови можна вивчити за шість років, а рідну слід вивчати все життя».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь